24 januari 2023

Wethouder Jasper Bloem bezoekt ISK Zutphen

Op vrijdag 20 januari 2023 heeft wethouder Jasper Bloem kennis gemaakt met het ISK. Hij werd ontvangen door coördinator Ellen Kroes voor een kort bezoek van anderhalf uur.

Wethouder Bloem heeft onder meer Jeugd en Onderwijs in zijn pakket en was niet alleen persoonlijk maar ook professioneel geïnteresseerd in hoe ons ISK werkt. Hij heeft alle klassen bezocht, zowel op de hoofdlocatie als de locatie op de Lea Dasbergschool. Hij maakte kennis met alle docenten maar was er vooral in geïnteresseerd om leerlingen te spreken en stelde ze veel vragen. Hij heeft onder meer een stukje van een drama les bijgewoond.

Leerlingen vertelden hem hoe ze het vonden op school, en hoe het was om Nederlands te leren. De wethouder bleek zelf ook een grote interesse in het leren van talen te hebben, hij heeft van enkele Syrische leerlingen zijn eerste woorden Arabisch geleerd en bleek ook wat Spaans en Oekraïens te spreken.

Het was een kort eerste kennismaking en wij waren erg blij met zijn open houding en oprechte interesse. Wij hebben afgesproken om snel een nieuwe afspraak te maken om wat verder te spreken over het ISK en onze werkwijze.