04 juli 2022

Culturele avond

Op donderdag 30 juni hebben de leerlingen van de ISK Zutphen een cultureel optreden verzorgd in Theater De Hanzehof in Zutphen. Het was de eerste keer dat dit georganiseerd werd en het was een geweldig succes.

Een aantal leerlingen hebben voorbeelden laten zien van hoe je non-verbaal kunt communiceren, onder leiding van dramadocent Merel Bruning.

20 leerlingen van het ISK hebben sinds kort muziekles. Zij lieten horen wat ze in 5 lessen al hebben geleerd, op gitaar, blokfluit en piano. Zij speelden zelfs een stukje Beethoven, dit alles onder leiding van muziekdocent Merel Harkink. Merel dirigeerde ook het Zutphens Zingt Wereld koor in een mooi optreden. Merel was ook de zangdocent van oud ISK-leerling Sahel die speciaal uit Groningen was gekomen om een prachtig lied te zingen.

Oud ISK-leerlingen Aleksander en Mussie werden live op het podium geïnterviewd door Rob Elburg, docent rekenen, over hun vervolgopleiding in de autotechniek. Het was mooi om te zien hoe onze leerlingen zich pijlsnel doorontwikkelen. Rob verzorgde ook op professionele wijze de presentatie van de hele avond. Hij maakte daarbij gebruik van vertalers in het Arabisch, Tigrinya en Oekraïens (“Mijn Google Translate team”).

NT2 docent Marijke Pengel droeg haar gedicht “Dankbaar” voor. Een prachtig moment van bezinning dat veel toeschouwers raakte.

Doel van deze avond was om ouders meer te betrekken bij wat de leerlingen allemaal op school leren. Het was leuk om te zien dat verschillende ouders en andere betrokkenen op de uitnodiging zijn ingegaan. Een advies voor degenen die deze editie hebben gemist: zorg dat je er volgens jaar bij bent!

Dank aan Mark, Ruud en Matthijs van De Hanzehof voor het verzorgen van het licht en geluid, en Theater De Hanzehof voor het ter beschikking stellen van de zaal. Maar vooral veel dank aan NT2 docent Maria Rietbergen van wie het hele plan afkomstig is, en die de avond heeft georganiseerd.

Ik ben ontzettend trots op onze leerlingen en de docenten die deze avond hebben verzorgd en het podium op durfden.

 

Ellen Kroes,

teamleider ISK Zutphen