31 mei 2021

Heropening school

Aan de ouders en verzorgers

van de leerlingen van het ISK Zutphen

 

Zutphen, 26 mei 2021.

 

Geachte ouders of verzorgers,

 

De regering heeft besloten dat de leerlingen in het Voortgezet Onderwijs weer naar school mogen. Dit betekent dat de school vanaf maandag 7 juni weer volledig opengaat. 

 

We moeten nog wel rekening houden met corona-maatregelen die ervoor moeten zorgen dat niemand besmet wordt met het virus.

1.       Iedereen moet een mondkapje dragen

Dat geldt voor alle ruimtes in de school. Het geldt voor iedereen die binnen de school is, leerlingen, docenten, ouders: allemaal. De enige uitzondering geldt voor leerlingen die op hun plek in de klas zitten.

Leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben of het niet opzetten, moeten we naar huis sturen. Zij mogen die dag niet meer op school komen.

2.       Leerlingen  moeten wel anderhalve meter afstand houden van docenten en onderwijsmedewerkers.

3.       Leerlingen en onderwijspersoneel moeten zich twee keer per week zelf testen op corona.

Het testen van leerlingen gebeurt alleen op basis van vrijwilligheid. Bij leerlingen tot 16 jaar is schriftelijke toestemming nodig van beide ouders en of verzorgers. Beide ouders stemmen dan in voor het afnemen van een test en verzoeken de school om hun kind te begeleiden bij het afnemen van de test. De toestemming van ouders wordt vastgelegd in het Leerlingenvolgsysteem. De leerlingen van 16 jaar of ouder mogen zelf besluiten om een test op school af te nemen. De leerling die een test afneemt op school is niet verplicht om de uitslag te delen. Ouders wordt wel dringend verzocht om een positieve uitslag te melden op school zodat de school maatregelen kan nemen om een uitbraak op school te voorkomen. Wij gaan vertrouwelijk met deze informatie om.

4.       Iedereen die klachten heeft, blijft thuis.

Als je klachten hebt, moet je 10 dagen thuisblijven of je laten testen bij een GGD testlocatie. Je mag pas terugkomen als je negatief getest bent of na de quarantaine geen klachten meer hebt.

 

Verder houden wij ons aan de regels van het ministerie van OCW. Die kan u hier vinden. Meer uitleg door het ministerie vindt u hier.

 

De leerlingen krijgen van hun docent te horen wat hun rooster is.

 

We zijn blij om de leerlingen weer alle dagen op school te zien en om onze lessen een beetje normaal weer te kunnen beginnen! Als u vragen hebt, dan kan u contact opnemen met de school op telefoonnummer 06 – 13 57 55 23, of per e-mail: info@iskzutphen.nl.

 

Met hartelijke groet,

Ellen Kroes, Teamleider ISK Zutphen