14 september 2020

ZOMERSCHOOL WAS EEN GROOT SUCCES

ZOMERSCHOOL WAS EEN GROOT SUCCES

 

Afgelopen zomer hebben leerlingen van Internationale Schakelklas (ISK) in Zutphen deelgenomen aan een Zomerschool. Het was een groot succes.

De Zomerschool is een gezamenlijk project van Buddy to Buddy en Villa Vleer, in samenwerking met de ISK Zutphen. Het doel was om jonge vluchtelingen en statushouders  contact te laten maken met Nederlanders en het sociaal isolement te doorbreken.

 

Veertien leerlingen van de ISK zijn gekoppeld aan Nederlandse leeftijdsgenoten (buddies). Samen volgden zij het zomerprogramma. Op donderdag 16 juli was er een kennismakingslunch en daarna was er iedere donderdag een programma, van ‘s ochtend tot de vroege avond. Zes donderdagen in de vakantie hebben ze activiteiten met elkaar gedaan zoals theater en muziek maken, zingen, dansen, sportactiviteiten, kookworkshops en creatieve workshops zoals fotografie, schilderen en tekenen. De activiteiten vonden plaats op het Zomerzand, het strand van Zutphen voor de deur van Villa Vleer, op de Voormars in Zutphen.

 

‘We hebben ook met z’n allen geluncht, en samen gekookt.’, zegt medewerker Rebecca Solcer. ‘De lunches werden deels gesponsord door Odin, AH XL, Supernatuur, Driekant en Hema. Koken en eten verbinden mensen, het geeft de mogelijkheid met elkaar in gesprek te komen, verhalen te vertellen en van elkaar te leren.’

 

De burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen vond het initiatief belangrijk genoeg om even op bezoek komen. De deelnemers kijken terug op een mooie vakantie, er zijn vriendschappen voor het leven gesloten. De initiatiefnemers hebben afgesproken om in de zomer van 2021 weer een Zomerschool te organiseren.

 

Jongeren die ook buddy willen worden voor de Zomerschool van 2021, zijn van harte welkom! Kijk op de website: https://buddytobuddy.nl/contact.